غذا در ترکیه

تبلیغات ارزشمند است

غذا در ترکیه


غذا در ترکیه

غذاهای ترکی از نظر شهرت جهانی در رتبه سوم، بعـد از غذاهای فرانسوی و چینی قرار دارند.

غذاهای ترکی از نظر شهرت جهانی در رتبه سوم، بعد از غذاهای فرانسوی و چینی قرار دارند.این غذاها اغلب با ذائقه ی ایرانی ها سازگار است و به خاطر ذبح اسامی مسلمانان به راحتی می توانند از غذاهای لذیذ ترکیه لذت ببرند.

آشپزهای ترک از سبزیجات زیاد استفاده می کنند.سبزیجات پخته شده با روغن زیتون و همچنین ماست از عمده خورا کی های این کشور است. صبحانه در میان مردم ترکیه جایگاه ویژه ای دارد و بسیار به آن اهمیت داده می شود.صبحانه معمول در ترکیه شامل چای، نان، پنیر، کره، مربا، مارماالد، عسل و شیر، گوجه فرنگی، خیار، زیتون و گاهی خورا کی به نام منمن )Menmen )مشابه املت ایرانی می شود. انواع سوپ نیز قبل از غذاهای اصلی خورده می شود. کباب ها که جزو معروف ترین غذاهای ترکیه هستند و معموأل با گوشت بره درست می شوند. کباب یکی از مشخصه ی ترک ها در سراسر جهان می باشد؛ آدانا کباب و کباب هایی که در اجاق های سفالی پخته می شوند ازمعروف ترین آنها هستند. دونر کباب )kebab Döner )نوعی کباب که با بریدن یا تراشیدن سطوح گوشتی که به مجاور آتش به حالت عمودی و گاهی افقی در حال گردش است، به دست می آید. دونر به ترکی به معنی چرخنده و چرخان است که در ایران به کباب ترکی معروف می باشد. اسکندر کباب )kebab İskender )مبتکر این کباب شخصی به نام اسکندر افندی )Efendi İskender )بود که در اواخر قرن نوزدهم در شهر بورسا )Bursa )زندگی می کرده است.

در واقع اسکندر کباب نوعی دونر کباب است که همراه با سس گوجه فرنگی فراوان، کره، ماست ونان پیتا سرو می شود. به این کباب گاهی بورسا کباب نیز می گویند. سوپ یا شوربا به عنوان پیش غذا در ترکیه بسیار طرفدار دارد و رایج ترین آن ها نوعی سوپ عدس قرمز به نام مرچیمک شورباسی )Çorbasi Mercimek )و تارخانا شورباسی )Çorbasi Tarhana )هستند. تارخانا یا به فارسی ترخینه، بلغور گندم یا جو است که در دوغ جوشانده شده و برای نگهداری در آفتاب خشک می شود. شیرینی جات سنتی ترکیه برای ایرانی ها غریبه نیستند. انواع حلوا )Helva )و باقلوا )Baklava )طرفداران زیادی دارند. راحت الحلقوم یا لوکوم )Lokum )و کدایف )Kadayif )که شبیه به باقلواست و در شیره پخته می شود؛ سوتلو )Nuriye Sütlü،) به معنی نوریه با شیر، نعی باقلوای سفید است که با شیر آماده می شود؛ لوقما )Lokma )خمیری که در روغن سر خ و سپس در شیره ی غلیظ انداخته می شود؛ روانی )Revani )نوعی کیک که در شیره غوطه ور می شود؛

قورابیه )Kurabiye ) نوعی شیرینی با مغزگردو و تولومبا )Tulumba ،)شیرینی شبیه به بامیه ایرانی، از شیرینی های معروف ترکیه هستند. چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های مردم ترکیه است. پذیرایی چای در تمام شهرهای ترکیه در استکان های کمر باریک و نعلبکی همراه با حبه های قند سرو می شود. دوغ یا آیرن )Ayran )و قهوه نیز از نوشیدنی های رایج در ترکیه است. مانند ایران، نان یکی از ارکان اصلی غذای مردم ترکیه است. از جمله نان های معروف: بازلما )Bazlama ،)پیتا )Pita ،)لواش )Lavash ،)سیمیت )Simit )حلقه های نان با کنجد، یوفکا )Yufka ،)بورک )Burek )و پواغاچا )Pogaca.) چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های مردم ترکیه است.چای در ترکیه در استکان های شیشه ای کمر باریکو نعلبکی همراه با حبه قند سرو می شود. دوغ یا آیران )Ayran )و قهوه نیز از نوشیدنی های رایج در ترکیه هستند. 


مطالب مرتبط



تاریخ : 2019/02/16
نویسنده : تیم پداس
تعداد بازدید: 41